AMK AArhus Motorbådklub

• Fartøjsstationen

• Havnen

Medlemslivet

Endnu engang kan jeg konstatere, at det har været en god sæson for klubben. Der har været en god og kammeratlig stemning blandt medlemmerne, og stor opbakning til arrangementerne i klubben. Jeg vil atter takke jer for det gode klubliv, som jo ikke kunne fungere uden jer. Klubben har et godt ry, og tiltrækker stadig nye medlemmer. Der er en del på venteliste til bådeplads, men mange af de måske kommende medlemmer har allerede deres gang på vores broer.

I modsætning til forrige sæson var vejret vidunderligt med masser af sol og varme. Det fik mange på søen, eller til at nyde varmen fra dækket i havn. Det var også en enestående oplevelse at være midt i et VM – det er ikke noget, man prøver så tit. At der så var lidt længere at gå for de fleste af os - på grund af sikkerhedszonen – det levede vi med.

Stiftelsesfesten tiltrak igen i år mange medlemmer til en hyggelig aften, hvor traditionerne holdes i hævd. Stemningen var høj og maden fremragende. Man føler næsten historiens vingesus, når man for otteogfirsindstyvende gang byder velkommen til fejringen af klubbens stiftelse.

Der har igen i år også været stor tilslutning til en anden tradition – madweekenderne. Spændende menuer og sjove oplevelser prægede de hyggelige frokoster gennem hele foråret. Det er skønt med den opbakning, der har været. Tak skal I have.

Klubhuset

Vi har nydt, at ombygning af køkkenet i klubhuset og opgravninger på havnen langs vores promenade er tilendebragt. Det har været hektisk, men har været det hele værd. På grund af VM blev haveplanen skubbet lidt, men det er da nu lykkedes at få lagt fliser i vores forhave. Det næste bliver til sæsonen at få opsat havemøbler og planter i krukker. Det er vigtigt, at vores have præsenterer sig godt, men det er også vigtigt, at den kan bruges. Det kan den nu – også uden det store vedligeholdelsesarbejde.

Det alt andet end kønne hegn kan bestyrelsen ikke tage æren for. Det er opsat af Sport og Fritid uden forudgående advarsel. Det er muligvis et de har haft til overs fra terrorsikringen på havnen. Forbipasserende giver os ikke meget ros for det æstetiske, men vi kan da i det mindste føle os sikre bag hegnet.

Vores svalegang og terrasse har dog stadig været det foretrukne samlingssted, og har tiltrukket mangen gæstesejler til hyggeligt samvær om aftenen. Jeg vil benytte denne lejlighed til at bede jer alle om løbende at rydde op efter jer, så vores klubhus altid er præsentabelt.

Fartøjsstationen

Der har været godt gang i butikken. Som nævnt er der lang venteliste på en bådeplads, og så har der også været en del gæstesejlere i løbet af sæsonen. Det er super hyggeligt at møde nye mennesker og høre forskellige sprog talt omkring broerne.

Der er i sæsonens løb blevet skiftet stik til landstrøm og noget belysning. Og så har vi endelig fået udskiftet Bro-0. den er ikke helt færdig, men vi håber ikke, at det tager for lang tid.

Der har været forhandlinger med Nordhavn om bygning af klubhus, hvor vi kunne leje os ind med badefaciliteter ved Flydebroen på nordsiden. Der er dog ikke kommet noget ud af disse planer.

Havnen

Det nye bådehåndteringsudstyr er taget i brug. Det fungerer fint, og vil kunne holde i mange år. I den forbindelse har bestyrelsen drøftet, hvordan man over tid kunne lette og effektivisere stativhåndteringen på havnen. I øjeblikket præges billedet af mange forskellige – og gamle – stativer der ikke kan stables. Når man tænker på den efterhånden begrænsede plads til sommeropbevaring og besværet med at finde sit eget stativ igen i bunken, giver det god mening at tale stativordning. Bestyrelsen lægger i den anledning et forslag frem sener på denne generalforsamling.

Til slut vil jeg igen takke alle medlemmer for et godt år, og ønske jer en god sæson 2019.

Torben Fiedel

Formand - AMK